Збірна України завершила головний форум чотиріччя на 7-й сходинці в загальнокомандному заліку. Загалом вітчизняні параатлети вибороли 82 нагороди, зокрема 22 золоті, 28 срібні та 32 бронзові. Цей результат став четвертим в історії України. Найбільше медалей українці здобули на Паралімпіаді–2016 у Ріо-де-Жанейро (117 нагород). Тоді в медальному заліку вдалося фінішувати третіми.

Церемонія закриття Паралімпіади–2024. Відбулася під гаслом «Ігри навстіж». Головною темою було єднання людей у їхньому різноманітті.

На Паралімпіаді–2024 було побито рекорд за кількістю делегацій, які взяли участь в Іграх у Парижі. Попередній рекорд, який належав Лондону–2012, було побитого на п’ять делегацій.

Серед учасників церемонії закриття Паралімпіади–2024 була й Україна. Прапороносцями у її складі були Олександр Комаров та Олена Федота-Ісаєва, яка несла його і на церемонії відкриття Ігор у Парижі.

На церемонію закриття Паралімпіади–2024 прибув і президент Франції Еммануель Макрон — були присутній на ній з іншими ВІП-гостями.