2021-ий для ФСТ «Динамо» України» став роком випробувань і перемог.  

 

2021-ий для ФСТ «Динамо» України» став роком випробувань і перемог.  

Попри карантинні обмеження, зважаючи на серйозні вимоги щодо організації, Товариство дотрималося виконань усіх запланованих спортивно-оздоровчих заходів. На високому рівні були проведені усі етапи традиційних змагань “Динаміади 2021”, в якому взяли участь фізкультурні колективи військовослужбовців і працівників правоохоронних органів, рятувальних та інших спеціальних служб, сотні студентів та курсантів відомчих вузів (Національної поліції України, Державної служби України з надзвичайних ситуацій, Національної гвардії України, Служби безпеки України та ін).

Спортсмени – динамівці гідно виступили на літніх ХХХІІ Олімпійських іграх, що відбулися з 23 липня по 08 серпня 2021 р. у Токіо, Японія. Серед усіх учасників – а це понад 11 тисяч атлетів з 206 країн світу – Фізкультурно-спортивне товариство «Динамо» України на Ігри делегувало 65 представників з 17 територіальних організацій у 19 видах спорту.  Спортсменами Товариства на Іграх здобуто 10 нагород: 3 срібні та 7 бронзових медалей, що склало понад 52% від загальної кількості здобутих нагород українською командою. Найбільш вдало виступили спортсмени Національної гвардії України, виборовши 7 нагород. Готуються динамівці і до старту XXIV зимових Олімпійських ігор наприкінці січня 2022 року у м. Пекін, Китай.

Перемоги спортсменів-динамівців на міжнародній арені – красномовний аргумент на користь злагодженої роботи Товариства. 

Однією з найперших задач є турбота про підготовку олімпійського резерву. Крім традиційних динамівських чемпіонатів з різних видів спорту, в яких участь взяли цьогоріч сотні юних динамівців – вихованців спортивних шкіл і секцій, – Товариство провело (спільно з Національним олімпійським комітетом України та Управлінням ювенальної превенції Національної поліції України) спортивні свята і зустрічі для дітей та молоді вразливих категорій, залучивши сотні дітей з багатодітних родин, сиріт, позбавлених батьківської опіки до спортивних занять. На сьогодні у Товаристві функціонують 11 дитячо-юнацьких спортивних шкіл та спортивні секції, де фізичною культурою і спортом займається майже 4 тисячі вихованців під керівництвом майже 200 тренерів-викладачів у 46 відділеннях з різних видів спорту.

ФСТ “Динамо” України” турбується про організацію гідних умов фахової спортивної підготовки спортсменів. Цього року статус бази олімпійської підготовки отримала навчально-тренувальна база у Вінниці та  кінноспортивна база «Динамо» Київської міської організації.. Реконструйовані спортивний зал у м. Рівне, спортивний комплекс у м. Кропивницький, стрілецький тир у м. Вінниця. У Одесі збудовано нове поле для міні-футболу. Навчально-спортивна база у м. Очакові після реконструкції може прийняти значно більше спортсменів, для яких побудовано і нові майданчики для занять різними видами спорту.  Після реконструкції у спортивному комплексі «Динамо» у м. Луцьку будуть займатися вихованці ДЮСШ «Динамо-Прайд».

Левову частку зусиль Товариство спрямовує на забезпечення фахової роботи територіальних організацій. На превеликий жаль, майже у половині областей місцева влада неохоче підтримує роботу і діяльність організації., а подекуди взагалі припинено надання фінансової підтримки: Волинська, Закарпатська, Київська обласна, Сумська територіальні організації. Такі обставини – серйозне випробування сьогодення, що потребують пошуку нових рішень.  

29.12.2021 0529.12.2021 0529.12.2021 0529.12.2021 05