Представництво у збірних командах України (2020 рік): 10 спортсменів

Учасники і призери Олімпійських Ігор 2 спортсмени

Майже 6200 членів товариства

14 колективів фізичної культури правоохоронних органів та рятувальних служб області.

       Представництво у збірних командах України (2020 рік): 10 спортсменів

       Учасники і призери Олімпійських Ігор: 2 спортсмени

       Майже 6200 членів товариства

       14 колективів фізичної культури правоохоронних органів та рятувальних служб області.

       Види спорту: греко-римська і вільна боротьба, водне поло, фехтування, міні-футбол, гирьовий спорт, самбо, пауерліфтинг, пожежно-прикладний спорт

       ОК ДЮСШ ФСТ «Динамо» України: фехтування, водне поло, греко-римська та вільна боротьба.

       Адреса: м. Ужгород, вул. Швабська, 7

       Змагання: Міжнародний турнір країн Карпатського Єврорегіону пам’яті ЗТУ Герея В.В. з фехтування

       Спортивна база: будинок фізичної культури «Динамо»: борцівський зал для єдиноборств  фехтувальний зал, зал для двох ігрових видів спорту та греко-римської боротьби

       Адреса: вул. Швабська, 7, м. Ужгород

       Телефон: (032)  61 33 77

       e-mail: transcarpatia.dynamo@ukr.net

       Щороку понад півтори тисячі спортсменів обласної організації беруть участь у спортивних змаганнях різного рівня від найпрестижніших Олімпійських ігор до чемпіонатів Світу та Європи,  Представники обласної організації активно беруть участь і у професійно-прикладних видах спорту, посідають призові місця  у «Спартакіадах» та «Динаміадах» Центральної ради ФСТ «Динамо».

       Впродовж останніх років обласною організацією підготовлено  2 заслужених майстрів спорту, __ майстрів спорту міжнародного класу, 18 майстрів спорту з олімпійських та неолімпійських видів спорту. 2  наставникам присвоєно звання «Заслужений тренер України». Від 1964 р у Закарпатському «Динамо» готують молодих талановитих спортсменів, які на сьогодні є лідерами збірних команд України зі своїх видів спорту.

       З 2004 року до березня 2020 року повноцінно працювала Закарпатська обласна комплексна дитячо-юнацька спортивна школа «Динамо». В шкільних секціях з греко-римської боротьби, фехтування, водного поло  тренувалися близько трьох  сотень учнів.

       Динамівці Закарпаття пишаються іменами переможців та призерів чемпіонатів Європи  Світу, СРСР та України:

       Андріана Дудинська (стрільба з лука) – перша в історії Закарпаття МСМК, призерка чемпіонатів СРСР та міжнародних зиагань з 1967 по 1979 р.р. 

       У стрільбі з лука звання МС отримали Дуркота Марія, Ставіцький Кароль, Крук Іван, Олексін Світлана, Тушканов Ігор, Шуфрич Нестор, Паламарчук Дмитро.

       У стрільбі кульовій в період 1952-1969 р.р.12 спортсменів отримали звання МС СРСР. Успішними були  виступи спортсмени з різних видів спорту в період до 1991 року, такі як Пластінін Григорій та Пластініна Олена (,легка атлетика), Белені Габріелла (теніс), Коваль Світлана та Філл Лілія (фехтування),

       Славиться Закарпатська обласна організація «Динамо» здобутками і досягненнями своїх спортсменів та їх тренерів періоду 2000р по сьогодення:

       з олімпійських видів спорту: Романенко Романа та Келемен Олесі (легка атлетика), Рапинець Аліни та Кристини,  Рапинець Оксани, Мадяр Емілії, Матевосова Артема, Барана Яна, братів Гумена Василя та Павла, Коваленко Владислава, Варфоломеєвої Дарини, Харькової Влади, Цімболинець Ангеліни, Герея Анатолія, Лобачевої Анастасії, Куштан Ксенії, братів Горецького Сергія та Антона, Синиці Олени-Ханни,  Заслуженого тренера України Петруса Д. Г., Заслуженого тренера України Горецького С.С., Заслуженого тренера України Герея А.В. (фехтування), Гангур Марії  (важка атлетика), Сакал Анастасія (художня гімнастика), команда юних ватерполістів– багаторазових чемпіони міжнародних змагань та всеукраїнських змагань.

       З не олімпійських видів спорту: МСУМК Бан Єлизавета та Шляхта Олександр, Яремус Андрій, Криса Євген, Офіцинський Максимілан (пауерліфтинг), Молнар Стефан (бойове самбо), Потокій Василь, Гичка Микола, Даневич Андрій, Середюк Василь, Тупиця Михайло (гирьовий спорт), команда з морського багатоборства серед чоловіків та жінок.

       Особлива гордість – участь у олімпійських перегонах, що їх здобули закарпатські динамівці.

       Титова Вікторія (фехтування) –учасниця ігор у Барселоні,

       Герей Анатолій (фехтування). – учасник Ігор у Ріо-де-Жанейро 2016 р.- 4 місце, входить у склад збірно команди України  на участь у Олімпіаді у 2021 р.

       Чундак Анна-Марія (гірсько-лижний спорт) – учасниця зимової Олімпіади. 

       У тісній співпраці з органами місцевого самоврядування Закарпатська обласна організація  ФСТ «Динамо» сприяє підготовці спортсменів з пріоритетних олімпійських, неолімпійських та службово-прикладних видів спорту серед працівників правоохоронних органів. Крім того, проводить комплексні змагання за щорічними програмами «Динаміада» та «Спартакіада».

       Профілюючим видом спорту в обласній організації є фехтування. В цьому виді спорту досягнуто неабияких успіхів. Яскравим прикладом є блискучі виступи почесного  майстра спорту СРСР з фехтування Ковач Поліни,  переможиці Спартакіади УРСР в 1963 році, дворазової переможницею Кубку УРСР в 1964 та 1967 років, призерки чемпіонатів європи та світу.